Ajánlott Programok

PDFCreator
A PDFCreator bármely windowsos programból történõ PDF dokumentum készítésre használható. A PDF (Portable Document Format; hordozható dokumentumformátum) a de facto szabványa az elektronikus publikálásnak. Az egyszerû szövegszerkesztõkkel szembeni elõnye, hogy az olvasó nem módosíthatja könnyedén a dokumentumot, így az bármelyik operációs rendszeren úgy néz ki, ahogy a készítõje megálmodta. A telepítés után egyszerûen csak nyomtatnunk kell a windowsos alkalmazásokból, nyomtatónak a „PDFCreator Printer” eszközt választva. A „Save” gombra kattintva, majd egy nevet begépelve megadható a kimeneti fájl. Ennyi!
 
A PDFCreator freeware, szabadon használható!
Honlap
 LibreOffice
A LibreOffice teljesen ingyenes, tetszőleges célra felhasználható, legyen az magánfelhasználás, oktatásban, kormányzatnál, közigazgatásban felhasználás vagy üzleti célú felhasználás – ezenfelül szabadon terjeszthető, pl. családtagoknak, barátoknak, diákoknak, alkalmazottaknak.
Honlap
 

OpenOffice.org
Az OpenOffice.org egy minden igényt kielégítõ irodai programcsomag, amely szövegszerkesztõt, táblázatkezelõt, honlap szerkesztõt, bemutató készítõt és adatbázis-kezelõt tartalmaz. Megemlítendõ szolgáltatások még az egy gombnyomásra mûködõ beépített PDF illetve Flash exportálás, valamint a makró rögzítési lehetõség, a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az OpenOffice.org lehetõséget nyújt arra, hogy körlevelet készítsen Outlook vagy Mozilla címjegyzék, táblázat vagy egyéb adatforrás felhasználásával. A dokumentumok tömörített, nyílt szabványú XML formátumban vannak tárolva, ez lehetõvé teszi az adatok jövõbeni hozzáférhetõségét és csökkenti a fájlméretet. Sokféle dokumentum formátumot képes írni és olvasni, beleértve az Microsoft Office által használt formátumokat is.
 
Az OpenOffice.org freeware, szabadon használható!
Honlap